Resepti
Unkarilainen gulassi perunoiden kera
Metsässä, tunturilla, meren rannalla – maukas gulassi on sekä lämmittävä että täyttävä ruoka retkellä. Tämä ruokalaji voidaan valmistaa joko klassisella Muurikka pannullamme tai esim. syvemmällä paella- tai wokpannulla. Tarjoilemalla ruoan kuksasta saat maksimaalisen erämaan tunnelman.
13 valmistusaineet
4 annosta
13 valmistusaineet
4 annosta
Resepti
Unkarilainen gulassi perunoiden kera
Metsässä, tunturilla, meren rannalla – maukas gulassi on sekä lämmittävä että täyttävä ruoka retkellä. Tämä ruokalaji voidaan valmistaa joko klassisella Muurikka pannullamme tai esim. syvemmällä paella- tai wokpannulla. Tarjoilemalla ruoan kuksasta saat maksimaalisen erämaan tunnelman.
Valmistusaineet
3 perunaa kuutioina
400 g lehtipihviä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 rkl tomaattipyreetä
1 lihaliemikuutio
2 rkl paprikajauhetta
1 tl chilihiutaleita
5-7 dl vettä
Öljyä (paistamiseen)
Suolaa
Mustapippuria
Kermaviiliä
Ruoanvalmistus
Valmistelut
Monet vaiheet voidaan tehdä etukäteen kotona, mutta voi olla myös mukavaa valmistella ja valmistaa yhdessä ulkona. Pakkaa leikkuulauta ja veitsi mukaan ja vietä mukava hetki tulen ääressä. Hyvä leipä gulassin kanssa helpottaa saamaan viimeisetkin maut lautaselta (ja ratkaisee myös likaisten lautasen/kuppien kotiinkuljetusongelman).
Vaihe 1
Aseta Muurikka pannu tulen päälle.
Vaihe 2
Ruskista pihviä öljyssä 6-7 minuuttia.
Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista
vielä 3-4 minuuttia.
Vaihe 3
Lisää mausteet ja tomaattisose. Kaada
vesi joukkoon ja lisää liemikuutio.
Vaihe 4
Keitä 35-40 minuuttia, lisää perunakuutiot.
Laimenna tarvittaessa vedellä. Mausta suolalla
ja pippurilla. Kun liha on mureaa ja perunat
pehmentyneet, ruoka on valmista. Tarjoile
kermaviilinokareen kera. Kaada mieluusti kuksaan.
Nautinnollisia gulassihetkiä!