Valmistusaineet

3 perunaa kuutioina

400 g lehtipihviä

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

3 rkl tomaattipyreetä

1 lihaliemikuutio

2 rkl paprikajauhetta

1 tl chilihiutaleita

5-7 dl vettä

Öljyä (paistamiseen)

Suolaa

Mustapippuria

Kermaviiliä

Ruoanvalmistus

Valmistelut

Monet vaiheet voidaan tehdä etukäteen kotona, mutta voi olla myös mukavaa valmistella ja valmistaa yhdessä ulkona. Pakkaa leikkuulauta ja veitsi mukaan ja vietä mukava hetki tulen ääressä. Hyvä leipä gulassin kanssa helpottaa saamaan viimeisetkin maut lautaselta (ja ratkaisee myös likaisten lautasen/kuppien kotiinkuljetusongelman).

Vaihe 1

Recept (2).jpg

Aseta Muurikka pannu tulen päälle.

Vaihe 2

Recept_Ungersk gulasch_steg2.jpg

Ruskista pihviä öljyssä 6-7 minuuttia.
Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista
vielä 3-4 minuuttia.

Vaihe 3

Recept_Ungersk gulasch_steg3.jpg

Lisää mausteet ja tomaattisose. Kaada
vesi joukkoon ja lisää liemikuutio.

Vaihe 4

Recept_Ungersk gulasch.jpg

Keitä 35-40 minuuttia, lisää perunakuutiot.
Laimenna tarvittaessa vedellä. Mausta suolalla
ja pippurilla. Kun liha on mureaa ja perunat
pehmentyneet, ruoka on valmista. Tarjoile
kermaviilinokareen kera. Kaada mieluusti kuksaan.

Recept_Ungersk gulasch_steg4.jpg

Nautinnollisia gulassihetkiä!