Valmistusaineet

Kesäkurpitsapihvit
1 keskikokoinen kesäkurpitsa, karkeasti raastettuna
1 kananmuna
1 ½ rkl vehnäjauhoja
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

Paistettu silakka
4 silakkafileetä
Noin 2 rkl grahamjauhoja
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

Muut ainekset
4 keitettyä perunaa, viipaloituna
8 viipaletta ruisleipää
Pikkelöityä punasipulia
Salaatinlehtiä
Voita

Remoulade-kastike
1 ½ dl majoneesia
½ dl hienonnettua pikkelssiä
2 rkl smetanaa
1–2 tl currya
Suolaa ja pippuria

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Raasta kesäkurpitsa ja ripottele päälle hieman suolaa.
Anna sen seistä hetken, jotta ylimääräinen neste irtoaa,
ja purista sitten niin paljon nestettä pois kuin mahdollista.
Sekoita valutettu kesäkurpitsa kananmunan, vehnäjauhojen,
pippurin ja tarvittaessa lisäsuolan kanssa.

Vaihe 2

Sekoita kaikki remoulade-kastikkeen ainekset
yhteen ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Vaihe 3

Kuumenna öljy paistolevyllä keskilämmöllä ja
muotoile pienet pihvit kesäkurpitsataikinasta.
Paista ne molemmin puolin kullanruskeiksi ja
anna valua talouspaperin päällä.

Vaihe 4

Mausta silakkafileet suolalla ja pippurilla ja
pyöräytä ne grahamjauhoissa. Paista ne öljyssä
hieman korkeammalla lämmöllä, kunnes ne ovat
kullanruskeita ja rapeita.

Vaihe 5

Voitele ruisleipäviipaleet voilla ja aseta jokaiselle
salaatinlehti. Jaa viipaloidut keitetyt perunat ja
yksi paistettu silakka puolille leivistä. Aseta lopuille
kesäkurpitsapihvit. Lisää jokaisen päälle
remoulade-kastiketta ja pikkelöityä punasipulia.

Tarjoile heti ja nauti!