Valmistusaineet

Taikina:
150 g voita
1,5 tl jauhettuja kardemummansiemeniä
2 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
ripaus suolaa
3 pientä kananmunaa

Päällinen:
50 g voita
2 rkl sokeria
4 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Koristelu:
Raesokeria

Ruoanvalmistus

Vaihe 1

Valmistele ennen ulosmenoa sekoittamalla taikinan ja päällisen kuivat aineet kahteen erilliseen kulhoon.
Päällinen: Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi kulhossa.
Taikina: Sekoita kardemumma, jauhot, sokeri ja suola kulhossa.

Vaihe 2

Käynnistä kaasupolttimen sisärengas matalimmalla lämmöllä. Sulata voi päällistä varten paistinpannussa. Sekoita voi kulhoon, jossa on sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita tasaiseksi ja laita sivuun. Sulata samassa pannussa voi taikinaa varten. Nosta pannu pois lämmöltä ja sekoita joukkoon taikinan kuivat aineet. Lisää kananmunat ja sekoita varovasti ilman vatkaamista.

Vaihe 3

Kaada päällinen taikinan päälle ja ripottele raesokeria.

Vaihe 4

Aseta lämpötila takaisin matalalle lämmölle ja laita päälle kansi tai lautanen (ole varovainen, sillä lautanen kuumenee erittäin kuumaksi). Anna kakun paistua noin 15-20 minuuttia. Puolivälissä, nosta kantta ja vedä veitsellä kuorrutuksen läpi niin, että mahdollinen löysä taikina valuu pohjalle. Sammuta lämpö ja anna kakun kypsyä jälkilämmössä noin 5 minuuttia. Kakku on valmis, kun reunat ja pohja ovat kiinteitä, mutta pinta on vielä tahmea.

Vaihe 5

Syö ja nauti!